Inlägg

Bajs och blöja

I helgen hände det stora saker, Alfred bestämde sig helt plötsligt att göra nr 2 på toaletten! Sådär bara. Han var så stolt och lycklig!
Vår fina kille har blivit så stor.


Igår kväll bestämde han sig även att vara utan blöja på natten och vaknade utan att ha kissat i sängen. Han konstaterade "jag är stor nu"


Han har haft blöja på natten för han själv velat, han har inte kissat i den men jag förmodar velat haft den som trygghet.


Min fina kille! Så underbar, pratsjuk och envis.


*****
I morgon börjar ridningen igen, hoppas det går bra för maken med nattningen och jag överlever träningsvärken som kommer.


Jag behöver verkligen komma i gång, under sommaren har kilona smugit på sig ännu mer. Jag känenr det på kläderna och det där drivet med viktväktarna är fortfarande som bortblåst.


suck.

Det här med nappen och natten

Fortfarande kan Alfred gå ut i hallen och ta på sig sina kläder för att åka till leksaksaffären för att hämta sin napp. Det händer inte ofta men ibland, Klara däremot säger inte ett ljud om den och det är som hon aldrig använt napp.


De pratar dock ibland med varandra om den där dagen vi var till leksaksaffären och betalde med napparna och fick leksaker för dem.


De verkar inte sakna den men JAG! Nattningarna tar lång tid, de verkar ha svårt att slappna av och de pratar, sjunger, stökar. Stackars maken nästa vecka när jag börjar rida, hur ska han överleva nattningarna? Förutom kunde man trycka in nappen och så däckade dem. Helt perfekt.


Vi har dock kommit på att Alfred gillar att bli kliad på ryggen och slappnar av då, men innan vi övertalat honom att få göra det är vi helt genomsvettiga.


Sen vi började med juniorsäng så är det dessutom ett fasligt spring på nätterna, minst 4 gånger eller mer kommer de inspringandes i sovrummet. De väcker varandra eller katterna sen är cirkusen i gång.…

Inte minnas....

Märkligt det där med minnet.


I går när vi var på leklandet så var det en familj med en relativt nyfödd bebis. Jag kom på mig själv att sitta och stirra och sucka längtansfullt. Allt jag ville var att gå fram och mysa med bebisen.


 Maken och jag kom att prata om när twinsen var små. Det var inte mycket som vi kom i håg, snarare småglimtar av kärlek och mys. Min känsla var däremot att det var rätt slitsamt länge, men jag minns ändå inte.


Kontentan är att vi båda glömt bort all sömnlöshet, mat var 3:e timme dygnet runt, dubbelmatning och bära runt på två. Vi minns bara det fina och mysiga. Jag fick lov att gå titta på gamla bilder. Det kändes som 100 år sen när jag ser bilderna. Har de verkligen varit så där små?


Jag måste säga att jag trivs bäst med åldern nu, allt är mycket lättare men ändå annorlunda och vissa dagar är kaos. Men ändock mycket bättre. Ändå skulle jag lätt kunna ha fler barn, om jag bara kunde. Bebisgos! Nu när vi vet mer så måste det ju vara fantastiskt med nästa barn…

Ridlekis

Barnen har kommit in på ridlekis!! En gång i veckan så ska vi till stallet och mysa med hästar, det ska bli så spännande!


de ska under 45 min lära sig umgås med hästar, kanske sjunga lite, rida om de vill, borsta och lära sig hur ett stall fungerar. Allt på deras nivå, jag är ju förstås överlycklig medans barnen och maken är lite skeptiska haha :-)


Eller ja. Glad tills fakturan kom, ridlekis för två barn och jag som rider två gånger i veckan kostar typ lika mycket som en bil. En skruttig bil men ändå :-)


*****
En urjobbig vecka har det varit hittills och i tisdags brann det i huvudet. Jag fick nog av jourdagiset och skrev ett långt argt blev till de högre cheferna. Jag vill känna att mina barn är trygga och får den omsorg de behöver, i tisdags var Alfred helt förtvivlad och lämna över honom till en helt okänd människa var hemskt.


Efter mailet är vår dagisfröken så jäkla smörig :( Hon försöker ursäkta allt som händer) men det blidkar inte mig, hade jag haft möjligheten hade jag haft ba…

Arbeta och jourdagis

Då var semestern slut, känns oerhört tråkigt och vi var lika ledsna allihopa i morse. Nästan varje dag i 4 veckor har de vaknat efter 06, idag var de såklart medvetslösa och jättetrötta när jag väckte dem. 
I dag var det dessutom jourdagis, vilket betyder att 5 förskolor med barn och personal trycka i hop på en förskola någonstans i kommunen. Denna gång var det förskolan som ligger en bit ovanför oss. I morse när vi kom fanns inga hyllor att lägga alla extrakläder i, ingen personal vi kände, inte ens från våra avdelningar och hur snurrigt som helst att hitta var de var. 
Det kändes inte roligt att lämna dem, jag kände mig som världens sämsta och en stor del av mitt hjärta gick sönder när jag åkte. Jag sa i alla fall att de är helt torra, de måste påminnas och jag har inte skickat med blöjor förutom 4 st om Alfred vill bajsa i dem. 
Denna gång tänker jag vara benhård. Kan inte de se till att mina barn går på toaletten så kommer jag riva upp himmel och jord, de har ju tvingat på barnen inn…

Nu är de 3 år!!

Nu har de fyllt tre år! Tänk att det var tre år sedan de kom till världen, på BB Stockholm med snitt. 2 kg till skillnad mot 13 kg och 17 i dag. 
Vi har haft kalas i dagarna två, i går mer för familjen och i dag barnkalas. Roligt med kalas men lika skönt att det är över. I dag var vi dessutom till kompisen som flyttat in i samma område vi ska våflytta till. Vi har tittat, öppnat och inspekterat varenda vrå hos dem. Vi kommer få det så fint! Stort, luftigt och ljust. Tvåvåningshus i stället som i dag enplan. Den 5 oktober är det dags. 
Det är så mycket att komma i håg, planera och fixa. Kära nån. 
***** Sista veckan på semestern, veckorna har rusat fram och vi har haft en fantastisk semester. Vi har upplevt och gjort massor av saker, blivit Blöjfria, nappfria och vi har haft vacker väder hela semestern. 
Barnen pratar helt rent och så mkt att vi får skavsår i öronen. 
De mindre roliga sakerna är nattningen, den är rent av bedrövlig sen vi slutade med nappen. Stök, krångel och spring. 
Den and…

Nappfria och blöjfria

I fredags lämnade vi napparna i leksaksaffären och de fick välja vilka leksaker de ville och betala med sina nappar. 
Allt gick över förväntan även om det varit lite stökiga nätter, men det tror jag inte har med nappen och göra. Alfred vaknar flera gånger per natt och springer in till oss och härjar. Vi har provat med det mesta, att sova hos honom, erbjuda honom att sova hos oss. Men inget funkar. Han verkar vara inne i en period där allt är läskigt och har säkert mardrömmar på nätterna. 
Det är som det är men trötta är vi. 
De är helt blöjfria nu och är så fantastiskt duktiga, jag tror de är lika stolta själva. 
******
I dag ska vi till Kolmården över dagen med barnens gudmor. Vi släpar med oss pottan överallt och även det funkar bra. 
**** Nu har vi fått datumet på inflyttningen och den 5 oktober flyttar vi,eller snarare sen 6 då flyttfirman kommer. Det ska bli så spännande!