Inlägg

Roadrage och psykolog

Vissa saker i livet fixar jag bara inte. Jag tror det hänger i hop med att det är sånt jag inte kan styra över.


Sen vi flyttade så måste jag åka en helt annan väg till jobbet, gamla vägen. Det är kringelikrokar i skogen med ingen belysning men med massor av trafik. Det är traktorer, epatraktor, bussar och "söndagsåkare".  Bussarna har ingen hållplats att åka in i utan stannar mitt på vägen, vägen är smal så det går inte att köra förbi. I stället för att njuta av naturen sitter jag och muttrar och svär över alla som är i vägen. Bilköer och ovanstående situationer gör att jag får hjärnblödning, i morgon ska jag på avslutningssamtal hos psykologen då jag måste fråga om hon har något bra verktyg för detta.


Samma är att gunga barnen, sitta och hålla handen vid nattning, i stället för att njuta av stunden så vill jag galoppera i väg i "friheten". Möten på jobbet ska vi inte tala om, då sitter jag ofta och tänker "please kill me, PLEASE!" Hahaha :-) Tålamod är…

Drömhus

Jag är så lycklig varje dag jag vaknar. Vi bor i ett drömhus, det har allt och lite till. Området är fantatiskt,skog och vatten alldeles inpå knuten. Efter en vecka har vi kommit i ordning, vi har en del kartonger att packa upp men de är ute i förrådet. En del saker är ännu inte hittade som batterier, tejpen och barnens gummistövlar. Vissa saker saknar vi inte ens. 
Även katten Robban har kommit till ro och flyttat in i tvättstugan på torktumlaren, klokt då det är husets vamaste rum då värmepannan står där. Värmepannan är för övrigt så avancerad att man måste klura en hel kväll på hus man skruvar ner värmen. Vi är inte vana med ett så varmt hus, vi frös jämt, hade tofflor och koftor. Här är det 23 grader och vi svettas :) 
I morgon börjar det på riktigt, vi börjar jobba och pendla igen. 2 veckors inskolning är till ända. Vi får lite längre till jobbet men det är det värt. 

Nu har vi flyttat!

Flytten var något slitsam men flyttfirman var otroligt proffsig, hjälpsamma och otroligt trevliga. 4 man och tre lastbilar (och frun i huset)krävdes för att få allt över till nya huset. De bar tunga möbler och otymliga sängar uppför trappan, hjälpte mig att möblera och flytta runt möblerna lite. Men det var fasiken vad saker vi hade, de senaste månaderna har vi klarat oss ypperligt med mindre än hälften. 
Vi fortsätter rensa och kasta men hur mkt kartonger som helst är kvar att packa upp men nu är det mesta uppe och allt det nödvändiga upppackat. 
Flyttdagen ringde de från dagis och hon hade feber, idag så ringde de om Alfred. Men när jag hämtade hade han ingen feber. Lite gnällig men verkade mest hungrig. Jag tror däremot att de åkt på höstblåsor. Suck. 
Vi har haft barnens gudmor här från dalarna hela helgen som stått för mat och all markservice. Så vi har ätit massor av gott men onyttigt. Tror jag gått upp 5kg denna helg :/
I morgon skriver vi papper och säljer gamla huset och i dag va…

Inskolning och treårstrots

Bild
Det har varit en lång helg och långa dagar, varje dag känns som en vecka. Alfred har varit på sitt allra värsta humör och driver hela familjen till vansinne. 
Flytt med inskolning och treårstrots är verkligen inget jag rekommenderar. Men snart så är det över hoppas jag. Nu har vi skolat in i 2,5 dag. De har andra rutiner och regler än vad vi är vana vid, vissa saker bättre men andra saker sämre. Oavsett så tar det ju ett tag och lära sig nytt både för oss och barnen. Barnen där är i samma ålder eller äldre, barnen är fler och färre fröknar. Men både barn och personal är väldigt mysiga och omtänksamma. 
Hoppas våra barn kommer att må bra och trivas där. Lite orolig för Alfred måste jag erkänna att jag är, han blir så ilsk och vill inget. Sen är han helt slut efter en dag där med ännu argare humör. Både han och Klara sover bedrövligt och vaknar tidigt. 
Pust igen
Vi packar och packat, på torsdag hämtar vi nycklar och på fredag går flylasset. Ska bli så spännande!Flytt och inskolning

I dag är det föräldramöte på nya dagiset, det ska bli spännande att se hur det är där! Direkt efter är det gasen i botten till ridskolan.


Vi packar och planerar logistik, på fredag är det inskolning och nästa vecka går flytten till nya huset!
I dag jobbar jag min sista dag på jobbet, sen är det bara flytt och inskolning som gäller. Vi kommer vara lediga totalt två veckor.


Måtte vi överleva! (mest Alfreds ilska, god gud)Arga barn..

Giv mig styrka!


Nu har vi intagit en ny nivå på Ilska. Eller vad det nu är. Alfred är så arg, ledsen och bara morrar och skriker på oss. Vi når inte alls fram till honom vare sig med mutor, kramar och ignorering. Allt vi gör är fel, från början till slut, inget är bra och inget passar.


I går hade han utbrott från maken och barnen kom hem tills han däckade, det fortsatte såklart i morse och det var ett under att vi kom i väg.


Klara däremot är oftast som en solstråle, tack och lov.


Det är säkert flytten som spelar in, även om jag tror att de inte märker av den så mkt. Vi är lugna av oss och huset är intakt men med lite mindre saker i.


Nästa vecka (fredag) börjar vi skola in på nya dagiset och veckan därpå är det flytt.


Som sagt; giv oss styrka!

Vila i frid älskade Isak

Bild
2013 Ett mycket tungt år. Den 18 maj kom det två streck på stickan. Vilken chock! Det hade aldrig NÅGONSIN hänt under alla våra försök på 14 år. Jag testade som en galning men plusset fanns kvar.


Läs Isaks resa HÄR.


Resan blev otroligt lång och en mardröm utan dess like. Tänk att det var så många år sen. Jag minns den 12 september i detalj. Jag kommer aldrig att glömma. Aldrig.


Den 12 september 2013
Vi blev visade in på ett rum av en otroligt mysig barnmorska, hon förklarade hur allt skulle gå till och att hon skulle ge mig 4 slidpiller (cytotech) för att starta värkarbetet, klockan var då ca 10.15. Sen satte hon nål och frågade hur jag mådde vilket gjorde att jag började storgråta på en gång. Hon kramade mig och sa att vi fixar det här tillsammans.

Ca 12 börjar jag få rejäl mensvärk, inte outhärdlig men ganska otrevlig, jag får då temgesic som inte hjälper ett dugg. Vid 13 står jag inte ut längre och ringer för att få smärtstillande. Jag får då morfin som inte hjälper alls, efter a…