Att hoppa!

I går när jag kom till stallet visar det sig att vi har slagits ihop med hoppgruppen, de som brukar rida efter oss. De älskar att hoppa och gärna avancerat och högt och är på den högsta svårighetsnivån.


Överst på tavlan stod "hoppning" och att jag skulle få den vita stora traktorhästen. jag kände direkt att jag ville gå hem, flyktkänslan slog till med fullkraft. Men så försökte jag vända känslan till lite jäklar anamma.


Sagt och gjort, huvudet högt och in i ridhuset med hästen släpandes efter mig. Då visade det sig vara banan vi red häromveckan, 7 hinder med studs i böjt spår och bana. Vid första studshinder skulle vi fatta galopp Va fint. Det betyder att man ska hålla fokus, hålla jämn takt, hålla böjt spår med alla skänklar, fatta galopp i rätt ögonblick samtidigt man ställer sig upp i lätt sits och har en stabil sits och ser nästa hinder när hästen hoppar 7 hinder i följd.. Alltså redan där är jag lost..Haha.


Man börjar ju alltid med bommar och sätter hinder varefter, med mig hade ridläraren en plan, jag fick rida och hoppa först så jag inte hann stressa upp mig och dessutom fick jag stå i lätt sits hela tiden och rida in i galopp. Och som hästen och jag hoppade! Vilken känsla när vi flög över hindren! Så häftigt och jag har aldrig hoppat så bra någon gång! Känslan när vi seglade över hindren finns fortfarande kvar och jag ska verkligen ta med mig den känslan till nästa gång det är hoppning.


Bonus var dessutom hoppgruppen, de fick höjda hinder och rida lite mer avancerat och det var fantastiskt att se dessa hopp,  Och tekniken de använde sig av. Otroligt lärorikt.


Så i dag är jag trött. och lycklig. Och stolt.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering