Vecka 7 (6+5)

Herregud! Jag fick jobbet!

Det började med att hon sms att de fortfarande är intresserad, då skrev jag tillbaka att det är jag med, men jag kommer hinna arbeta mars/april-juni/juli om vi har tur och då vara höggravid med allt var det innebar.

Hon sa då att hon gärna vill prata med arbetsgruppen och återkomma.

Sen ringde hon och då argumenterade jag emot och hon för, jag sa att jag inte vill ställa till det och att jag inte kommer hinna jobba så mkt. Jag undrade oxå hur det blir efter föräldraledigheten. Jag undrade om de verkligen visste vad de gav sig in på :)

Men hon sa att "vi vill ha dig" och så är ju livet, vi löser saker eftersom. Hon funderade om hon kunde skriva vikariatet på tex februari nästa år om jag och maken ska dela på föräldraledigheten osv.

Hon var inte orolig att jag inte skulle få jobb efteråt och de trodde jag skulle passa in i deras arbetsgrupp.

Jag ska att jag ska först prata med maken och sen min chef. I den ordningen och återkomma i dag.

Nu har jag tänkt hela natten, i går kväll och nu på morgonen. Jag är inte ett dugg klokare, men jag blev så stressad att jag fick blödningar efter telefonsamtalet.

Jag tänker flera saker

- om det är tvillingar kommer jag sluta ännu tidigare och ev bli sjukskriven
-jag hinner jobba april-juni
-Det är ett minst lika rörigt jobb med mkt att göra
-Jag vill ju fokusera på graviditeten inte stressa på ett nytt jobb
- Jag tror jobbet är roligt och att jag kommer trivas där
-Det är bara ett vikariat
-Jag kommer börja där när jag är som mest högravid (vecka 20)
-Jag får 2000 mer i lön
-Jag kommer inte jobba i min kommun (bra sak)
-Om graviditeten inte går bra så har jag ett nytt toppenjobb
-jag kommer jobba längre dagar 8-17 och restid minst 1 timme/dag, torsdagar 8-18 (då ryker ridningen)

Så tänker jag. Hur tänker ni?

*****
Det gick jättebra att jobba i går, jag mådde bra hela dan ända tills telefonsamtalet. Inga kräkningar nu på morgonen heller :)

Nu tänkte jag faktiskt åka och lämna de där blodproverna HCG och progesteron. Bra att veta progesteronet då jag kanske kan sluta med utrogest då den bryts ner i min lever (som anonym så bra förklarade) och jag har haft leveront i dag.

Jag och min kollega berättade dessutom för chefen i går som blev jätteglad för vår skull :) men oxå. -Oj- båda två!? nästan samtidigt?!

Jag ringde MVC (man hamnar ju i en sorts växel) som talade om att de inte kan godkänna VUl förrän man är inskriven och kanske inte ens då. Varför skulle man behöva extra för? Då kan jag betala privat för det, tyckte hon

Häxa.

I dag ska jag ringa psykologmottagningen och fråga om jag kan börja KBT fortare.

Kommentarer

  1. Hurra och grattis till jobbet! Låter toppen tycker jag!

    SvaraRadera
  2. kan förstå din tvekan...men de vill ju ha dig.....så "Go for it".
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. 2014 är ditt år!!! GRATTIS!!! De vill ha dig och du vill ha jobbet och du får möjlighet att träffa mig efter jobbet och så. Tveka nu inte för mycket utan säg ja!

    Stora kramar!

    SvaraRadera
  4. Grattis till jobbet! Tycker det låter bra. MInns att du skrivit om din bortopererade gallblåsa tidigare. Jag har känt nu i jul att när jag ätit mer än jag borde så känns det som att det inte orkar hänga med i levern. Jag får ont på samma ställe som vid gallstensanfallen. Har du känt det så?

    SvaraRadera
  5. Grattis!!
    Plötsligt händer det! Allt på en gång!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Grattis! Go for it, klart du ska byta jobb!

    SvaraRadera
  7. Angående att man inte får VUL innan man är inskriven eller inte ens då: Ligg på, berätta om din historik, din oro. Jag fick inbokat ett UL i vecka 10 efter ett missfall i vecka 17. Min fantastiska BM sa att jag självklart skulle få det fast man egentligen inte gör så i Malmö.
    Angående nya jobbet: stort grattis! Tycker du ska byta! De vill ha dig och det är viktigt att du trivs på din arbetsplats, oavsett gravidstatus!

    SvaraRadera
  8. Grattis till jobbet! Såklart du ska ta det.
    Ingen vet vad som händer i framtiden och om ditt gamla jobb är osäkert så vet du ju inte ens om det finns kvar längre fram.
    Så det är bara att hoppa, även om det är nervöst.
    Lycka till!

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
  9. Klart du ska ta jobbet! Grattis!!!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Yes! Våga surfa på den nya vågen och BYT! Ta vara på de fina möjligheter som livet bjuder på just nu med ett leende på läpparna :-) Ta tacksamt emot och njut (inte lätt som gaddare, jag vet).

    SvaraRadera
  11. Jag kände på mig att du skulle bli tvungen att kämpa för ett ultraljud. MVC ger bara de som alla ska få enligt riktlinjerna och inte mer om det inte är något speciellt som gör att du kan få fler.

    Så antingen kämpar du för ett ultraljud via din MVC eller så ringer du en gynekolog.

    SvaraRadera
  12. Jag tycker också att du ska ta det nya jobbet.

    SvaraRadera
  13. mamma till 3 och mormor till 108 januari 2014 kl. 09:41

    Tycker absolut du ska ta jobbet.
    Ingen vet hur framtiden ser ut och eftersom du inte trivs på ditt gamla så kan det ju vara skönt att veta att du i alla fall kommer därifrån.

    Jag tror på dig och 2014. Lycka till med allt.

    Hälsningar Trelleborg.

    SvaraRadera
  14. Grattis till jobbet!
    Jag var i liknande sits precis innan vi drog igång med vår IVF. Jag blev uppsökt och erbjuden ett riktigt toppenjobb, roligare arbetsuppgifter, bättre lön, bra chefer. Jag tänkte, att det känns taskigt att ta jobbet och sedan blir jag gravid, men sen tänkte jag också, att om det skiter sig och jag inte blir gravid, då sitter jag där med misslyckad IVF och tackat nej till ett drömjobb. Så, jag tackade ja, tänkte att jag drar minst en vinstlott. Och det blev två vinstlotter, nytt bättre jobb och graviditet! Jag blev gravid när jag jobbat en månad, jobbade sedan i sex månader till, sedan blev jag sjukskriven för hotande förtidsbörd, så det var inte mycket jag fick uträttat på mitt nya jobb direkt... Men, jag är ändå glad för att det blev som det blev, och man måste ju chansa för att vinna! Ta jobbet om du tycker det känns kul, så har du i alla fall dragit en vinstlott!

    SvaraRadera
  15. JAG tycker att det låter som om du bör ta jobbet! Jobbet i sig verkar ju bättre än ditt nuvarande? Dessutom verkar du ju få en fantastisk chef som vill ha just DIG även om det innebär strul för dig. Tvillingar etc.. de kommer ta det också!

    FÖRSÖK känna magkänslan - och gå på den! Lycka till!! :)

    SvaraRadera
  16. Byt MVC! Jag har aldrig fått problem att få vul/ul. Även tidigt, min bm har då skrivit en journal så hon kan skicka remiss till ultragyn. Och jag håller med de andra, ta jobbet!

    SvaraRadera
  17. Ta jobbet! Jag kan inte se att du har något att förlora. Sluta ta så mycket överdriven hänsyn till andra, nya chefen har ju sagt att hon vill ha dig och hon vet om situationen. Låt henne ta tag i eventuella ändringar längre fram. Så ta nya jobbet med gott samvete.

    Och jag tycker också du ska byta MVC eller i alla fall byta barnmorska om de inte är förstående och ställer upp på extrakontroller trots din historik. Lycka till med allt.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är att jag inte kan prata med min BM, hon kan ju godkänna det och det tror jag hon gör utan problem. Man hamnar ju i den fördömda kundtjänsten hela tiden...

      Radera
    2. Kan du inte maila din bm? Det gjorde jag alltid. Annars kan hon väl ringa upp? Stå på dig. Oro är inte bra.

      Radera
  18. Grattis!
    Ta jobbet :-) Låter som en betydligt mycket "friskare" arbetsplats och chef än vad du har nu. Du har varit ärlig och behöver inte ens fundera över deras vad de "kommer att säga". De vill ha DIG, go for it!!!

    Jättekram!

    /Åsa

    SvaraRadera
  19. De vill ha dig och du vill ha dem. Jag håller med chefen att saker händer hela tiden i livet och man måste planera om och tänka nytt. Tacka ja om du vill ha jobbet så löser det praktiska sig efter hand. (Lätt att säga när det inte handlar om mig själv...)

    Stort grattis! Tänk efter alla försök får ni först fina Isak och nu "smågrynen". Jag hoppas innerligt att de stannar kvar, växer och mår bra och växer upp som era barn, din familj!

    Tina

    SvaraRadera
  20. Alltså jag är inne varje dag och lösen, ibland kommer någon kommentar men nu kan jag inte låta bli. TRIPPELGRATTIS!!!!!

    Tvillingar
    Nytt jobb

    Tycker absolut att du ska tacka JA!!!!!

    Du kan ditt gamla jobb... visst och du vet hur odrägligt det är där, du vet också att du mår dåligt där, du vet också att en del slutar en del blir sjukskrivnas och då blir din arbetsbörda ännu värre......

    Ta jobbet... även om du nu blir tvillingmamma och vill njuta varenda dag med dem så kommer den dagen då de ska skolas in inom barnomsorg och du tillbaka till arbetslivet... är du inte kvar på detta nya jobb så kommer du ha alla möjligheter som helst....

    SvaraRadera
  21. Ta jobbet! Med tvillingar blir du säkert sjukskriven deltid så det blir nog inte så stressigt ändå. Mellan v20-31 kanske mådde jag som bäst.

    Vad gäller vul så fick jag det varannan vecka via mvc efter v 8 eftersom jag var så orolig, inga problem alls att få det. Jag gick på Prima Liv på DS.

    SvaraRadera
  22. Grattis till jobbet! Nog låter det som något för dig.

    Och det där med levern är min fundering, du får ju kolla med någon kunnig människa också!! Jag ville veta varför man blir så yr av Utrogest, det var så jag hittade denna information. Lutinus är ju alternativet i så fall, tas det upp den vägen så går det inte via levern, nämligen.

    Kram, Skade som glömde signera "lever"-inlägget.

    SvaraRadera
  23. Grattis till jobbet hur du än gör!

    SvaraRadera
  24. Grattis till jobbet och gå på din magkänsla :) Du hade ju inte sökt nytt jobb om du ville vara kvar på gamla?
    du är inte höggravid i v 20, runt v 34 tror jag det räknas som, kanske 30 med tvillingar.
    Lycka till med allt framöver kommer titta in då och då men har fullt upp så jag får uppdatera mig mellan varven.
    Kram lill

    SvaraRadera
  25. Grattis till jobbet! Tycker absolut att du ska ta det! De vet nu vad de ger sig in på och stt veta kvar på det gamla kanske inte är hälsosamt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering