Krematoriebesök, hämtning och lämning av Isak

Vi började med att leta reda på min morfar som ligger på Skogskyrkogården. Han dog ett halvår efter jag föddes så jag hann aldrig träffa honom.

Skogskyrkogården är enorm, man kan ju köra bil på kyrkogården och en avtagsväg fel så hittar du aldrig hem. Vi vandrade runt ett bra tag innan vi hittade honom. 

Sen åkte vi till själva krematoriet som syntes på lång väg med sina stora skorstenar. Där möttes vi av personal som gav oss papper att skriva på och lämnade Isak till oss. 

I en brun vanlig trist kartong, inte riktigt vad jag väntat mig. Men märkligt nog blev jag "glad" av att se Isak. Äntligen var han i vår vård och beslutet att hämta honom själva kändes plötsligt som självklart.

I bilen dekorerade jag hans kartong så såg den genast bättre ut, vi vill ju visa att vi älskar honom! Väl framme vid kyrkan möts vi av märkliga figurer i expeditionen, men de hämtar till slut nån som vet vad som ska göras. Vi får fylla i papper och jag säger "ta hand om vår pojke nu".

De kommer sen informera oss om när han är begravd i minneslunden, för tydligen så strös han inte utan
grävs ner någonstans i minneslunden. 

Jag har ännu inte fält en tår men när vi ska lämna honom till tanterna på expeditionen så blir jag jätteledsen. Jag vill inte lämna honom i från mig, det är ju mitt barn. Hur kunde det bli så här?

Vi går i väg till minneslunden och kikar återigen hur det ser ut, jag tycker det är ett bra beslut men önskar vi hade en fin familjegrav som han kunde bo i. Kanske vi skulle starta en egen i stället?

Nu är beslutet redan taget men på väg så pratar vi lite om vad som händer när vi dör, jag har ju redan skrivit vita arkivet medans maken inte gjort det.

Sen åker vi och äter lunch och nu pysslar vi med gardinuppsättning i köket.

Som avslutning på dagen får jag mitt lönebesked med 10 000 kr mindre i plånboken denna månad.

Tack för det!
Trist och anonym kartong!

Vi har hans för och efternamn samt hjärtan och små fötter runt hela kartongen






Kommentarer

  1. Åh så sorgligt! Gråter floder av att läsa om det. Det är så fel och orättivist att ni ska behöva lämna honom i en kartong. Han borde fått vara hos er frisk och levande i era armar! Jag tänker på er alla 3 varje dag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar oxå allt var annorlunda.

      Kram

      Radera
  2. Jag förstår verkligen att du gjorde hans kartong litet finare!
    Ett tips: När jag sätter ljus i minneslunden för mitt barnbarn så dekorerar jag ljuset! Jag tar bort lappen som sitter på och skriver en hälsning (tuschpenna) och sätter på några fina klisterbilder! Jag brukar få kommentarer av omgivningen om hur fint ljuset är!
    Tänk att man ens ska behöva göra det!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så smart!! Det ska jag oxå göra!

      Kram

      Radera
  3. Det borde inte vara en plats för små älskade barn... Men han får en vacker omgivning att vila i.
    Massor med kramar från
    Lena och missarna

    SvaraRadera
  4. Då får isak sällskap av våran lille som också ströddes eller begravdes där i minneslunden, vet faktiskt inte vilket? Snart är det alla helgon och då är det jätte jätte fint där uppe. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror de gräver ner askan.

      Då ska jag dit och tända ljus..

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering