2 stegs abort, del 1 idag

Det är faktiskt så det heter och i dag är det del 1.

Idag ska jag åka till sjukhuset och få information och ta tabletter som heter Mifegyne som ska avstanna graviditeten. Sen får vi åka hem för att komma tillbaka på torsdag.

Jag förmodar att det kommer bli en del tårar i dag.

En del av mig tycker att det är skönt att all oro och all väntan är över, att jag får tillbaka min kropp och så småningom egen hjärna. En annan del av mig har sån skuld, sån ångest och början på både panikattacker och sammanbrott. Min enda överlevnadsstrategi just nu är inte att tänka alls, jag skriver ner allt jag jag har i huvudet här i bloggen och sen stänger jag av.

Bästa dalakompisen frågade om hon oxå skulle komma men jag tackade nej. Jag tror inte jag klarar att dela det här hemska med andra. Jag måste få sörja själv först.

Jag är helt skräckslagen inför torsdagen. Både att få träffa Isak, förlossningen och personalen. Tänk om de är lika hemska som i torsdags? Tänk om de inte vill sjukskriva mig? Tänk om det bli komplikationer?

****
 I går plockade köksmännen ner köket, spacklade, drog el, fixade avlopp och körde allt till tippen. De åkte tidigt på em eftersom de bor långt bort från oss, vilket katterna uppskattade då de kunde springa lösa i huset.

Nu är de tre stycken som har vilda diskussioner på persiska hur golvet ska läggas. Vi sitter och spanar ut genom gallret och tycker det är oerhört intressant.

Vi var på bauhaus i går eftersom köksmannen inte är nöjd med våra bänkskivor från ikea, de är för korta så det blir skarv. Så de ska lämnas tillbaka och köpas nytt på Bauhaus istället. Men på bauhaus finnas aldrig personal och de som finns vet ingeting.

För övrigt är jag urkass i magen, i humöret och är så sliten. Men jag köpte lite räddning i går i köpcentrumet; PS3 spelet Diablo 3 och 4 pocketböcker. Jag satt och spelade i två timmar i går. Roligt!





Kommentarer

  1. Tänker på er idag.
    KRAM !!!

    Lena och missarna

    SvaraRadera
  2. Tänker så mycket på dig och önskar att jag kunde göra något!
    Jag har fött två barn på SÖS och bara träffat underbar personal så jag hoppas verkligen att ni gör detsamma och att dom tar hand om er och om Isak på allra bästa sätt!! Stora kramar och många tankar!

    SvaraRadera
  3. Tänker på er. Självklart måste du bli sjukskriven, det är ett måste! Hoppas verkligen att de visar lite mer empati idag, det är en ryslig dag för er. Kramar!

    SvaraRadera
  4. Tänker på dig enormt mycket och särskilt dessa dagar. Jag önskar verkligen att personalen på SÖS är varm och omtänksam så att mötet med Isak kan få bli så fint det bara går.
    Varma kramar
    Sara /Bebisfrön

    SvaraRadera
  5. Tänker på dig! Kram!

    SvaraRadera
  6. Min underbara farmor finns i "himlen" och jag föreställer mig att mina änglabarn möts av henne där uppe och blir väl omhändertagna. De leker i sommarängen, skrattar och äter pannkakor med glass i skuggan av eken. Ibland när jag kallar på dem kommer de till mig, håller min hand och jag känner bara kärlek och lugn. Det är min tröst fastän jag inte är religiös.

    SvaraRadera
  7. Har fött en levande son på Sös och så gjort en "sen abort" efter ett sent missfall (v 16) och båda gångerna var all personal jätte fina. Men för mig så satte det liksom lite igång tidigt tidigt på dag två så var i värkar när vi kom in på avdelningen efter första tabletterna som jag tog innan vi skulle in, så tänk på det så ni är beredda om det börjar tidigare. Jag födde vårt sena missfall i ett fint rum på en avdelning där det mest låg folk i samma situation eller andra komplicerade problem med underlivet. Minns inte namnet nu såklart.. Men dom var bra. Sonen födde jag på deras BB men du borde nog hamna på den avdelningen jag var på? Även om du är längre gången. Tror det är bra att det är lite avstängt nu i hjärnan, försök stanna så tills på torsdag, sen får alla känslorna komma. Jag bad om lugnande, det hjälpte mig.. Är så hemskt ledsen för din skull, kram

    SvaraRadera
  8. Fy farao vad hemskt allt det här är. Tänker på dig mycket, fastän vi inte känner varandra, och önskar att du hade sluppit gå igenom detta. Jag hoppas att personalen tar hand väl hand om dig och maken och hjälper er igenom de närmaste dagarna på bästa möjliga sätt.
    Stor kram.

    SvaraRadera
  9. Kul att du kan fördriva tiden med spel o.s.v.! Skönt för dig att koppla bort ett tag.

    Vad jag kan läsa bland de kommentarer du fått, verkar de ju bra på SÖS, så jag håller tummarna för att du får de bästa!

    Angående komplikationer har du säkert fått infon att moderkakan ofta inte vill släppa eftersom kroppen inte är redo för att föda så här tidigt i graviditeten? Det är därför man inte får äta och dricka eftersom det blir sövning och skrapning direkt i så fall.

    Jag var jättenervös för det, men de kunde ta ut moderkakan i lustgas. Tror dock att det är vanligare ATT den släpper än att den inte gör det.

    Övriga komplikationer finns väl typ inte. Du kommer inte spricka eller ha speciellt ont precis när du skall föda ut honom eftersom han är så liten. Efteråt kommer underlivet att kännas helt som vanligt. En liten risk för infektioner finns ju alltid, men om du följer riktlinjerna om endast dusch och bindor som byts ofta så klarar du dig säkert. (Om de fick ut hela moderkakan)

    Du kommer att blöda ca 3 veckor och bli inte förvånad om mensen drar igång efter bara några dagar utan blödning. Min mens var väldigt riklig och långvarig, vilket är normalt. Totalt blödde jag sex veckor med avslag och mens. Järntabletter kan vara bra att äta...

    Hoppas ni får en "bra" dag idag i alla fall.

    Stor kram

    SvaraRadera
  10. Jag önskar er, att ni får ett fint omhändertagande. Usch det är svårt att gå igenom. Läkaren som jag hade på kvinnokliniken på DS sa att efter v 20 så brukar det inte vara svårt för moderkakan att släppa. Det gick bra för mig, fast man vet aldrig men hoppas att den ska följa med ut. Ta hand om er denna svåra stund.

    SvaraRadera
  11. Jag tänker på er! Önskar att jag kunde ge er en knapp som kunde snabbspola tiden tills allt är över, med paus för ett i sorgen fint möte med Isak.
    Jag har också fått jättefint bemötande på Sös (gynakuten).

    SvaraRadera
  12. Jag tänker på er. Hoppas ni får ett bra bemötande idag och på torsdag och hoppas att de fattar att du och maken måste vara sjukskrivna. Kram

    SvaraRadera
  13. ❤ Så ska jag tända ett ljus för Isak!

    SvaraRadera
  14. Hittade din blogg igår kväll.

    För 12 år sedan avbröt jag en graviditet i v 20 pga fosterskador. Hon skulle inte överleva graviditeten ut.

    Att ta beslutet att avbryta var "enkelt". Att ta tabletterna som inleder avbrytandet var hemsk svårt. Det tog många timmar o många tårar. Funderade på att hoppa ut genom fönstreto gömma mig o min bebis.

    2 dagar senare skulle mitt barn födas. Hon skulle dö av värkarbetet, min lilla dotter.

    Det här kan låta konstigt, men denna förlossningen är faktiskt den finaste av mina 4 förlossningar. Jag fick all hjälp man kan få. Hade inget ont, fick så mkt smärtlindring jag behövde. Det fanns ju inget annat liv att ta hänsyn till...
    Underbara BM o sköterskor.

    Dom höll en spegel när hon föddes så jag kunde se allt. Jag fick upp henne på magen o hennes pappa klippte navelsträngen. Vi tog massor av kort på henne o oss. Mina föräldrar kom också upp o blev fotade med henne. Dessa kort är guld värde idag.

    Vi har ingen vikt o längd på henne, vilket jag sörjde då. Idag gör det inget. Hon är min dotter ändå.

    Vi var kvar på BB 1 natt med henne. Lämnade sedan sjukhuset med tom mage...

    Sjukskriven var jag 2-3 månader. Kan inte se att du/ni inte skulle bli det. Det är en krissituation. Jag gick hos min kurator, som hjälpte till o få tillstånd till avbrytandet, i ca 2 år. Blev gravid med 3:e barnet direkt efter.

    Har många ggr undrat hur jag överlevde att förlora min dotter, men man lär sig leva med det. Aldrig jag glömmer, men jag lever med henne i hjärtat varje dag.

    Livet blev inte som vi tänkt oss, men vi lever ett annat bra liv. Något jag inte trodde var möjligt DÅ.

    Tänker på Er.

    Kram fr en änglamamma

    SvaraRadera
  15. Jag har tänkt på er enormt mycket idag.

    Varma kramar och tända ljus
    JVJK

    jagvilljagkanjagvagar.wordpress.com

    SvaraRadera
  16. Tänder också ett ljus hos Tusse och ber honom skicka värme till er och lilla Isak!

    SvaraRadera
  17. Tänker på er. Var rädd om er.
    Klart ni kommer möta omtänksam personal o bli sjukskrivna

    SvaraRadera
  18. Men fy vad hemskt! Tänker på er! ♡

    SvaraRadera
  19. Tänker på er väldigt mycket! Stor kram

    SvaraRadera
  20. Jättestor kram!

    Tänker på dig.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering